Budgetcoach

Tijdelijke ondersteuning

Wij bieden professionele ondersteuning bij het op orde krijgen van de financiële huishouding. Het uitgangspunt is dat de cliënt weer zelfredzaam wordt en grip krijgt op de eigen financiële situatie.

Als budgetcoach helpen wij mensen die door onverwachte gebeurtenissen, zoals een scheiding, overlijden of baan/urenverlies, in financiële problemen zijn gekomen. Door snel hulp te vragen, kan voorkomen worden dat er (grote) schulden ontstaan. Wij kunnen adequaat hulp bieden, door samen o.a. administratie te ordenen, de inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten en een budgetplan te maken. Zo komt er overzicht en kan de cliënt weer snel zijn eigen administratie voeren.

Structurele ondersteuning

Wij bieden ook structurele ondersteuning.  Voor veel ouderen is het lastig dat veel zaken tegenwoordig via internet moeten worden geregeld. Ze hebben vaak weinig tot geen ervaring met computers of zelfs helemaal geen internet. Daarom helpen wij onder andere ouderen bij diverse financiële zaken. Hierbij valt te denken aan hulp bij de administratie, het opwaarderen van een mobiele telefoon, opzeggen, wijzigen of afsluiten van contracten e.d. via internet, toeslagen aanvragen of stopzetten, WMO-ondersteuning (bijv aanvraag taxipas) et cetera.

Kan bijvoorbeeld uw (schoon)moeder, (schoon)vader, buurman of vriendin structurele ondersteuning gebruiken bij financiële of administratieve zaken, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Als budgetcoach staan we graag voor u klaar.

Voor bedrijven

Bedrijven kunnen ons ook als budgetcoach inschakelen. Wij kunnen hulp bieden aan personeel, waarbij bijvoorbeeld loonbeslag is opgelegd of waar financiële problemen zijn. Het vragen om bijvoorbeeld een voorschot van het loon is vaak een teken dat de financiën niet op orde zijn en er groter risico is op schulden en geldzorgen. Dit alles heeft grote invloed op het werk; hoger ziekteverzuim, minder productief, zo blijkt uit onderzoek door het Nibud. Door snel te handelen kan vaak erger worden voorkomen.

 

Contact budgetcoach

Een kennismakingsgesprek, om te zien of we iets voor u kunnen betekenen, is bij ons altijd gratis. Dat kan bij ons op kantoor in Oosterwolde of desgewenst op een andere locatie, zoals bij u thuis of op het werk. Bel gerust vrijblijvend voor meer informatie, tel: 0516 515075 of e-mail: info@bergsmabudgetadvies.nl